Hronika

Inspektor uhapšen zbog sumnje na primanje mita, pronađen novac

Inspektor uhapšen zbog sumnje na primanje mita, pronađen novac
Foto: N.N. | Inspektor uhapšen zbog sumnje na primanje mita, pronađen novac
Jovana Savanović

PRIJEDOR - Poreski inspektor Poreske uprave Republike Srpske iz Područnog centra Prijedor N.B. uhapšen je danas tokom operativne akcije "Svodna", a prilikom hapšenja pronađen je novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

"Nezavisne" saznaju da je uhapšen Nemanja Barović. On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Prijedor, izvršili pretrese službenih i privatnih stambenih prostorija koje uhapšeni koristi u Prijedoru..

"Nakon završene kriminalističke obrade, lice N.B. biće predat Republičkom javnom tužilaštvu uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Akciju su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Iz Poreske uprave Republike Srpske su poručili da Uprava podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

"Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora", saopštili su iz Poreske uprave RS.

Kako su dalje naveli, jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave RS, pored borbe protiv sive ekonomije, je i podrška suzbijanju korupcije i kriminala.

"Odlučni smo da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela i koji ih čine, tako da ove aktivnosti idu u prilog tome", kažu u Poreskoj upravi RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije