Hronika

Inspektori Srpske izrekli kazne u iznosu 32.000 KM

Inspektori Srpske izrekli kazne u iznosu 32.000 KM
Foto: N.N. | Inspektori Srpske izrekli kazne u iznosu 32.000 KM

BANJALUKA - Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim u proteklih sedam dana subjektima izrekli kazne u iznosu od 32.000 KM, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 2.244 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije.

U 16 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju.

“Imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske”, navode u Inspektoratu.

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 54.159 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.087.200 KM, dok je za 71 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada.

Iz Inspektorata pozivaju privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona.

“Takođe, apelujemo na građane da dosljedo poštuju mjere, da na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, da koriste ličnu zaštitinu opremu i poštuju potrebnu fizičku distancu. Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napora za svakog pojedinca, a mogu dati veliki doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije”, ističu iz Inspektorata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije