Hronika

Pratite nas na Google news

"Instagram teroristi" uslovna kazna zbog prijetnji da će se raznijeti u "Zimzogradu"

"Instagram teroristi" uslovna kazna zbog prijetnji da će se raznijeti u "Zimzogradu"
Foto: Ilustracija | "Instagram teroristi" uslovna kazna zbog prijetnji da će se raznijeti u "Zimzogradu"
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Milan Macura (33) iz Banjaluke osuđen je na godinu dana uslovno po optužnici koja ga je teretila da je na Instagramu prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na banjalučkom Trgu Krajine.

Prema presudi Okružnog suda Banjaluka, Macura u zatvor neće otići ukoliko u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

U sudnici nije bio Macura, niti njegov advokat Krstan Simić, a Snježana Kudrić, predsjednik Sudskog vijeća, nije obrazlagala presudu.

Tridesettrogodišnjak je, podsjetimo, poznat i kao "Instagram terorista" i prvi je optuženi za terorizam u RS.

Macura je, prisjetimo se, optužen da je u spornom komentaru napisao da bez problema može natovariti na sebe "150 kilograma C4, bez da iko posumnja".

"Vjerujem da sa tom količinom mogu obuhvatiti prečnik Brko - Royal Plaza, umro sam presretan. A zašto to radim?! Riječima pjesnika: moja žrtva je mala u odnosu na dobrobit naroda. Zahvaljivaćete mi za cca 20 godina. Oslobodiću vas pogani, smrdljivih kobasica, razrijeđenog piva, vina i rakija, primitivizma banjalučkih gazda, droljetina i svih ostalih piz......", naveo je Macura, a o čemu su "Nezavisne" ranije pisale.

Macurin advokat je, tokom iznošenja završnih riječi, rekao da je u pitanju sarkazam i ironija i da nema elemenata za osudu.

"Poruka optuženog je vid sarkazma i ironije da iskaže svoje nezadovoljstvo manifestacijom na kojoj se ne promoviše kultura. Banjaluka je s tim postala grad piva, ćevapa i dima", rekao je ranije Krstan Simić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije