Hronika

Pratite nas na Google news

Istraga protiv majke zbog podvođenja kćerke

Istraga protiv majke zbog podvođenja kćerke
Foto: N.N. | Istraga protiv majke zbog podvođenja kćerke
Zlatan Čekić

BIHAĆ - Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona preuzelo je istragu o slučaju u kojem je majka 16-godišnje djevojčice iz Bihaća uhapšena pod sumnjom da je dozvoljavala i odobravala seksualne odnose sa svojom kćerkom.

Prije nekoliko dana policija je uhapsila M.F. (32) iz Velike Kladuše i on je osumnjičen da je sa 16-godišnjom maloljetnicom imao seksualne odnose, a prema nezvaničnim informacijama, radi se o djeveru uhapšene žene.

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, potvrdio je da je M.F. osumnjičen za krivično djelo zasnivanja vanbračne zajednice s maloljetnicom i da ga je prijavila baka djevojčice, koja je tom prilikom izrazila sumnju da je  imao seksualne odnose s njenom unukom.

"Prema prijavi, maloljetnica je od januara živjela u Velikoj Kladuši sa osumnjičenim, a osoba koja je ovo prijavila sumnja da su imali i seksualne odnose. Tokom istrage, na osnovu datih iskaza, u vezu sa slučajem dovedena je i majka maloljetnice, nakon čega je i ona uhapšena", rekao je Šiljdedić.

Nezvanično saznajemo da je u dosadašnjem toku istrage urađen i ginekološki pregled djevojčice, koji je potvrdio navode o seksualnom odnosu.

Majka i djever su, nakon kriminalističke obrade u policiji, predati na dalje postupanje Tužilaštvu USK, a maloljetnica je pod nadzorom socijalnih radnika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije