Hronika

Istraga u Neumu: Dubrovački kriminalac ubijen u igri s tetejcem

Istraga u Neumu: Dubrovački kriminalac ubijen u igri s tetejcem
Istraga u Neumu: Dubrovački kriminalac ubijen u igri s tetejcem

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona su na osnovu dosadašnjih dokaza utvrdili da osuđeni kriminalac iz Dubrovnika Tomislav Jurković (40) nije počinio samoubistvo 2. decembra oko podne u bilijar sali motela “More” u Neumu.

Potvrdio je to za „Avaz“ kantonalni tužilac Tužilaštva HNK Adis Nuspahić, koji je podsjetio da su do sada urađena brojna vještačenja te druge aktivnosti upravo s ciljem da bi bile otklonjene nedoumice u vezi s tim je li ubijen ili je njegova smrt nastupila usljed posljedica samoranjavanja, kao što je to u prvi mah plasirano u javnosti.

Također, on je podsjetio da je obdukcijom Jurkovićevog tijela utvrđeno da je u pitanju nasilna smrt, međutim, više detalja o svemu nije mogao iznositi.

- Potrebno je poduzeti još neke aktivnosti, a u cilju istrage, koja će, nadam se, uskoro biti uspješno okončana i to su informacije koje trenutno mogu iznijeti - kratko nam je rekao Nuspahić.

Neslužbeno saznajemo da će on, ukoliko se ukaže potreba, saslušati osobe koje su u neumskoj policiji davale iskaz o događaju, a koje su s Jurkovićem tog dana bile u društvu.

Ipak, prema pouzdanim informacijama u MUP-u HNK, sve ukazuje na to da je u kobnom trenutku s Jurkovićem bio samo jedan muškarac, koji je, najvjerovatnije, spletom nesretnih okolnosti upucao Jurkovića, budući da on, kako nam je rečeno, nije imao motiv za ubistvo.

Ispaljen metak

- Najvjerovatnije su se njih dvojica zezala s Jurkovićevim „tetejcem“, iz kojeg je, usljed nestručnog rukovanja, tom prilikom ispaljen metak u Jurkovićev stomak, nakon čega je ubrzo podlegao - neslužbeno nam je rečeno u MUP-u HNK.

Jurković, koji je bio osuđen zbog trgovine drogom, napustio je Hrvatsku te je u Neumu čekao poziv na odsluženje zatvorske kazne, koju je, navodno, trebao služiti u Mostaru.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije