Hronika

Istraga zbog vatrometa kod hotela u Mostaru u kojem su bili igrači Borca

Istraga zbog vatrometa kod hotela u Mostaru u kojem su bili igrači Borca
Foto: Photo by Bicanski on Pixnio | Istraga zbog vatrometa kod hotela u Mostaru u kojem su bili igrači Borca

Istraga o vatrometu tokom policijskog sata u noći sa 29. na 30. april pokrenuta je kao i interna kontrola zbog policijskog propusta, potvrđeno je za portal "Bljesak.info" iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naime, u Vukovarskoj ulici u Mostaru neko je vatrometom, pirotehnikom i bakljama, u blizini hotela gdje su odsjeli fudbaleri Borca iz Banjaluke, uoči utakmice s Veležom, navodno nastojao da ometa san banjalučkih igrača.

Policija je ranije objavila da niko nije prijavio ovaj izgred koji se dogodio debelo u vrijeme policijskog sata pa se javnost zapitala kako je moguće da policijski službenici nisu vidjeli vatromet niti izvršioce ''budnice''.

''Nadležne službe u Upravi policija MUP-a HNŽ uradit će sve radnje i provjere koje nalaže zakon da bi se utvrdili mogući propusti odnosno pokrivanje i zataškavanje spomenutog događaja. Ako se utvrdi nesavjesno i neprofesionalno obavljanje policijskih zadaća kod pojedinih policijskih službenika bit će sankcionirani sukladno zakonskim postupcima'', rečeno je ranije iz MUP-a HNK.

(Bljesak.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije