Hronika

Iz saobraćaja isključeno 40 pijanih vozača

Iz saobraćaja isključeno 40 pijanih vozača
Foto: Ilustracija | Iz saobraćaja isključeno 40 pijanih vozača

PRIJEDOR - Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača na području koje pokriva Policijska uprava Prijedor, od ukupnog broja kontrolisanih, 40 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz ove uprave.

Zbog količine alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg osam vozača je zadržano u trajanju do 12 časova. Uhapšen je i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga, precizira se u saopštenju PU Prijedor.

Tokom akcije, sankcionisana su i 43 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji nisu bili akcenat kontrole. 

U periodu od 24. do 26. jula, u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Vozi oprezno - putuj bezbjedno", realizovana je lokalna akcija policijskih stanica, u cilju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s akcentom na kontrolu vozača i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, pojašnjeno je.

"U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja saobraćajnih nezgoda s posljedicama po lica, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola, odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju", navode iz PU Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije