Hronika

Izgorio rafting kamp na obali Tare

Izgorio rafting kamp na obali Tare
Foto: Srna | Izgorio rafting kamp na obali Tare

FOČA - Rafting kamp "Encijan" na desnoj obali Tare u mjestu Brštanovica u fočanskoj opštini u potpunosti je izgorio u požaru koji je izazvan ljudskim faktorom, saopšteno je iz Policijske uprave Foča, iz koje upozoravaju da su na području u njihovoj operativnoj nadležnosti za vikend evidentirana četiri požara izazvana ljudskim faktorom.

Policiji je u subotu, 31. jula, oko 13.30 prijavljen požar u Rafting kampu "Encijan", u vlasništvu lica čiji su inicijali Š.M.

"Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča. Kamp je izgorio u potpunosti, a ljudskih žrtava nije bilo", navedeno je u saopštenju.

Prilikom uviđaja konstatovano je da je požar izazvan ljudskim faktorom.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Foča i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

U toku je rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog slučaja, a nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biće dostavljen odgovarajući izvještaj.

"Policijska uprava Foča apeluje da građani prilikom paljenja vatre na otvorenom obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre, kao i da je ne ostavljaju bez nadzora. Prema licima koja ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu, policijski službenici Policijske uprave Foča će preduzeti adekvatne mjere u skladu s važećim zakonskim propisima, odnosno ta lica će biti sankcionisana", navodi se u saopštenju.

Iz policije napominju da su u slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara građani dužni da odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije