Hronika

Izgorio stambeni kompleks u Sarajevu, nekoliko porodica ostalo bez krova nad glavom

Izgorio stambeni kompleks u Sarajevu, nekoliko porodica ostalo bez krova nad glavom
Foto: N.N. | Izgorio stambeni kompleks u Sarajevu, nekoliko porodica ostalo bez krova nad glavom

SARAJEVO - Požar koji je rano jutros izbio u sarajevskom naselju Buća Potok, a u kojem je potpuno izgorjelo više stambenih objekata, zasad je lokaliziran, ali gašenje i dalje traje, rečeno je "Nezavisnim" iz Profesionalne vatrogasne brigade KS čije ekipe su od 7.45 sati na ovoj lokaciji.

"U toku je iskopavanje i gašenje, zasad je spriječeno dalje širenje vatre na ostale objekte. Prema informacijama kojima zasad raspolažemo niko nije povrijeđen", kazao je dežurni  u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS.

Požar je vatrogascima prijavljen u 7.35 sati, deset minuta kasnije vatrogasci su stigli na mjesto požara, a u 8.05 već je bio pod kontrolom, precizirali su iz PVB-a.

Materijalna šteta koja je načinjena na nekadašnjim "Vranicinim" barakama, u kojima je zadnjih godina živjelo više porodica, ogromna.

Najmanje osam stambenih objekata u nizu potpuno je izgorjelo i u njima se više neće moći stanovati.

Očevidci kažu da je požar buknuo odjednom, te da su svi izašli, tako da niko nije stradao, ali da im je sve što su imali ostalo i izgorjelo u kućama.

Oko dvadesetak stanovnika među kojima osmero djece je živjelo u nekoliko manjih stambenih objekata u Buća Potoku koji su danas izgorili u požaru.

Stanari svjedoče da su osjetili dim i začuli pucanje zbog čega su odmah izašli iz kuća kako bi vidjeli šta se dešava.

Kažu da je staklo počelo pucati i lomiti se i da su odjednom ugledali vatru.

Sunjaju da su uzrok požara struja i stare instalacije.

"Ima mjesec ili dva ja sam svom gazdi, pošto sam podstanar, govorila osjeti se struja, na tušu, na utičnicama. Nikad nije obratio pažnju na to, to je sve. Meni su tu majka i dijete živjeli četiri godine, on nikada ništa nije poduzeo i evo sad se osvjedočilo", kaže jedna od stanara.

Uzroci požara zasad nisu poznati, a više informacija biće poznato nakon što policija, koja trenutno osigurava mjesto događaja i nikome ne dozvoljava pristup, obavi uviđajne radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije