Hronika

Izgorjela kuća, vatrogasce izdala pumpa

Izgorjela kuća, vatrogasce izdala pumpa
Foto: N.N. | Izgorjela kuća, vatrogasce izdala pumpa

VELIKA KLADUŠA - Velika nesreća zadesila je petočlanu porodicu Dizdarević iz naselja Kvrkulja, nadomak Velike Kladuše, jer im je protekle subote u požaru izgorjela porodična kuća.

Bračni par Ibrahim i Draga Dizdarević se bave poljoprivredom i jednostavno nemaju dovoljno sredstava da sami obnove svoj dom, koji je ionako bio nezavršen.

Supružnici od poljoprivrede izdržavaju i troje maloljetne djece, dvije djevojčice i dječaka, a zbog nemogućnosti da nastave život u uništenoj kući trenutno su smješteni kod Ibrahimove majke.

"Sve se dogodilo iznenada, požar je izbio navečer i zahvatio krovnu konstrukciju. Kada smo izašli iz kuće krov je već bio u plamenu, a u međuvremenu smo pozvali vatrogasce", kaže Draga Dizdarević.

Međutim, vatrogasna ekipa koja je stigla na lice mjesta nije uspjela ugasiti požar jer se na kamionu pokvarila pumpa, a do dolaska drugog kamiona požar je već bio uništio najveći dio kuće u kojoj je Dizdarevićima izgorjelo gotovo cjelokupno pokućstvo. Naknadno je ustanovljeno kako je do izbijanja vatre došlo zbog neispravnih električnih instalacija.

"Novca da popravimo kuću nemamo, imamo manje stado ovaca i nekoliko krava, ali ako i to prodamo nećemo onda imati od čega živjeti. Nadamo se da će nam pomoći dobri ljudi da se vratimo normalnom životu", kaže Dizdarevićeva.

Dodaje kako bi im dobro došla svaka vrsta pomoći u građevinskom materijalu ili novcu. Svi koji žele pomoći ovoj unesrećenoj porodici više informacija mogu dobiti na telefon 061/618-841.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije