Hronika

Radnica trebinjske roštiljnice uspjela da pobjegne pred vatrom

Radnica trebinjske roštiljnice uspjela da pobjegne pred vatrom
Foto: Trebinjelive | Izgorjela roštiljnica u Trebinju

TREBINJE - Požar u roštiljnici "Leskovački roštilj", u vlasništvu porodice Gurović iz Trebinja, izbio je jutros oko 7.30.

Roštiljnica se nalazi u centru grada, na parking prostoru kod "Elektroprivrede RS", i u okolini je nekoliko sličnih malih uslužnih objekata, ali u požaru, srećom, niko nije stradao niti je bilo materijalne štete na susjednim objektima.

Sve se događalo odmah po dolasku radnice na posao, koja je zapalila vatru na roštilj aparatu pa je, kako se pretpostavlja, usljed nataložene masnoće i visokih temperatura odmah sve planulo, ali je radnica uspjela pobjeći nepovrijeđena.

To je potvrđeno i u Policijskoj upravi Trebinje, gdje kažu da je vatra planula odmah kada je radnica zapalila roštilj, ali je blagovremenom intervencijom izbjegnuta veća šteta, koju vlasnici nisu htjeli ni procjenjivati niti su željeli da se vrši uviđaj.

"Policija je odmah izašla na lice mjesta jer je Policijska uprava Trebinje u blizini, ali su vlasnici, koji su već bili došli na lice mjesta, kazali da je sve u redu i da nema potrebe za uviđajem", rečeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Odmah po dojavi su na lice mjesta stigli i pripadnici dvije vatrogasne jedinice, Trebinja i Lastve, intervenišući najbrže što su mogli pa je, kako kažu vlasnici susjednih objekata, samo zahvaljujući njima izbjegnuta šteta na njihovim objektima.

"Mi smo odmah po dojavi, oko 7.30, krenuli u intervenciju sa šest ljudi i dva vozila, ali smo zbog bojazni da će se plamen brzo proširiti pozvali lastvanske vatrogasce na dodatnu dostavu vode, koji su, srećom, bili u gradu, tako da smo požar blagovremeno ugasili, iako se šteta nije mogla izbjeći", rekao nam je na terenu zamjenik komandira Vatrogasne jedinice Trebinje Neđo Ćuk.

On je požar okarakterisao kao "vrlo nezgodan" jer je roštiljnica bila izolovana zapaljivim materijalima, ljepenkom i stiroporom, a pride je sadržala i drvene materijale, te borovinu i jelovinu koje odlično gore.

"Kada se svemu tome doda činjenica da je u pitanju roštilj, gdje se upotrebljava dosta masnoće, sve se to sakupilo kao uzrok požara, ali smo mi brzo i profesionalno sve odradili pa iako ima štete - drugačije, vjerujte, nije moglo", dodaje Ćuk.

Sličan požar je izbio prije tri i po mjeseca na roštiljnici "Tarana", gdje je utvrđeno da nije bilo krivičnog djela, odnosno nije podmetnut.

U ovome slučaju, kažu u policiji, takođe nema evidentiranog krivičnog djela, jer uviđaj nije ni rađen, niti vlasnici sumnjaju na namjerno izazivanje požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije