Hronika

Izvještaji protiv uhapšenih u akciji "Unikat"

Izvještaji protiv uhapšenih u akciji "Unikat"
Foto: J. Đurđević | Izvještaji protiv uhapšenih u akciji "Unikat"

BANJALUKA - Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dostavila je juče Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, izvještaj protiv četvorice uhapšenih u akciji "Unikat", Sanela Šarića (32), Danijela Trninića (36), Nenada Dragišića (30) i Deana Đajića (29).

"Oni su osumnjičeni da su od 2018. do 2019,  na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša,  napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj skanka", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U saopštnju se dodaje da je, prilikom pretresa objekata, koje su koristili osumnjičeni, oduzeto oko 900 stabljika biljke koja asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje pomenutih krivičnih djela.

"Nakon obavljene kriminalističke obrade osumnjičena lica su sprovedena radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Nakon ispitivanja osumnjičenih lica, u nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o stavljanju  prijedloga za  određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena", pojašnjeno je u saopštenju.

Kako je precizirano u saopštenju, Šeranić iz Banjaluke je osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i za falsifikovanje isprave. 

"Danijel Trninić, iz Hrvatske Кostajnice, osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet  droga i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Dragišić iz Banjaluke, zbog sumnje da je počinio neovlaštenu proizvodnju i  promet droga, a  Dean Đajić, takođe iz Banjaluke, zbog sumnje da je proizvodio i prometovao drogu", navedeno je u saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije