Hronika

Jasminka Mujkanović: Pokušao me pregaziti autom

TUZLA - Predsjednica Donorske mreže BiH Jasminka Mujkanović prekjuče popodne prijavila je MUP-u TK bivšeg medicinskog direktora UKC Tuzla Kasima Muminhodžića da ju je pokušao ubiti.

U prijavi navodi da ju je Muminhodžić pokušao pregaziti automobilom pasat na parkiralištu pored ugostiteljskog objekta "Tenis" u Tuzli.

Policiji je dostavila i ozljedni list u kojem su ljekari naveli da je zadobila kontuziju potkoljenica.

Muminhodžić, inače blizak prijatelj Jasminkinog pokojnog muža Nedreta, koji je uoči Nove godine počinio samoubistvo, tvrdi da se radi o insceniranom napadu.

"Nema šanse da sam je udario vozilom. Neću da komuniciram sa njom i ona je stala ispred mog auta. Nije mi dala da prođem, pa sam se vratio u rikverc i zaobišao je. Ostala je da puši cigaretu, pozvala policiju, a te povrede, ne znam odakle joj", rekao je Muminhodžić.

Mujkanovićeva tvrdi da se sa Muminhodžićem, s kojim je odranije u sukobu, susrela na kapiji objekta "Tenis" gdje je namjeravala popiti čaj. Kako joj je smetao miris ćevapa, odustala je i krenula prema automobilu, kada je u svom pasatu naišao Muminhodžić.

"Kada sam ga vidjela, stala sam na sred ceste ne progovarajući ni riječi. On je samo pustio auto nizbrdo i udario me. Da se nisam uhvatila za haubu i sklonila u stranu, zgazio bi me", tvrdi Mujkanovićeva.

Ističe da ona smeta Muminhodžiću i pojedincima, jer joj je muž Nedret, uoči samoubistva, priznao mnoge poslovne tajne i relacije u UKC Tuzla, čijem čelu je bio šest godina.

"Znam puno stvari i smetala sam pojedincima i dok je Nedret bio živ. Upozoravala sam i da je Nedret bolestan, ali svi su govorili da sam ja luda", kaže Mujkanovićeva.

Muminhodžić kaže da će policija i sud ocijeniti čiji navodi su istiniti.

On smatra da je Mujkanovićeva inscenirala napad u cilju dobijanja medijske pažnje.

Jasminka Mujkanović se nakon suprugove smrti dva puta obraćala policiji tražeći zaštitu.

Jednom prilikom je u dvorištu otkrila obješene Mujkanovićeve patike o PTT stub, a drugi puta je pozvala policiju zbog toga što ju je uznemiravala grupa mladića, koji su u zoru preskočili ogradu dvorišta i lupali joj na vrata. Policija je pojačala ophodnju, a ona je angažovala zaštitarsku agenciju "Flek".

Prema glasinama koje kruže u gradu, Jasminku dovode u vezu sa smrću njenog supruga.

Međutim, kantonalni tužilac Kenan Balić je izjavio da se nedvojbeno radi o samoubistvu vješanjem.

Na analizu u Zagreb poslat je želučani sadržaj Mujkanovića, koji je prije tri dana stigao u Kantonalno tužilaštvo Tuzla. Međutim, još je nepoznat rezultat tog nalaza.

"Nalaz je stigao na tužiteljevo ime i praksa je da ga niko drugi ne otvara", rekla je Jasna Subotić, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Mujkanovićeva odbacuje sve navode da je uticala na odluku svog supruga. Ističe da mu je te noći dala šest miligrama apaurina, kako bi se smirio, te da nikakve druge medikamente nije uzeo.

Prvi pokušaj vješanja je spriječila, ali drugi put nije uspjela da ga skine sa plastificiranog konopca kojim se objesio u kotlovnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije