Hronika

Jedna osoba uhapšena u okviru istrage o stradanju Dženana Memića

Jedna osoba uhapšena u okviru istrage o stradanju Dženana Memića
Foto: Ilustracija | Jedna osoba uhapšena u okviru istrage o stradanju Dženana Memića

SARAJEVO – Jedna osoba je uhapšena tokom pretresa na području opštine Ilidža u okviru istarge u predmetu stradanja mladića iz Sarajeva Dženana Memića, saošteno je iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH vrše pretrese na području Ilidže po nalogu Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH

Istraga u ovom predmetu je proširena i intezivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Portal Klix.ba saznaje da je uhapšen policajac koji je radio na istrazi u slučaju stradanja Dženana Memića. Kako dalje saznaje, radi se o policajcu koji je ispitujući jedinog svjedoka u predmetu "Dženan Memić", a to je Dženanova djevojka Alisa Mutap, u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom smjeru.

Bivša glavna tužiteljka Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić izvijestila je o ovom slučaju komesara navodeći da je kazivanje tog policajca različito, nepouzdano i svaki put vezano za obavljanje njegovih službenih dužnosti. Jedinica za profesionalne standarde provela je ranije istragu protiv te osobe, ali on nije sankcionisan jer je ocijenjeno da nije bilo dovoljno dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije