Hronika

Jednomjesečni pritvor Dobojlijama uhapšenim zbog pucnjave

Jednomjesečni pritvor Dobojlijama uhapšenim zbog pucnjave
Foto: Ilustracija | Jednomjesečni pritvor Dobojlijama uhapšenim zbog pucnjave

DOBOJ - Dobojski Osnovni sud odredio je jednomjesečni pritvor za M.G. (40) i S.A. (24), oba iz Doboja, zbog izazivanja opšte opasnosti, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, te iznude u pokušaju, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu.

Kako navodi "Srna", M.G. je 4. jula u Doboju pokušao da silom i prijetnjom iznudi novac od S.A.

Dan kasnije S.A. je došao do "Prve srpske pivnice" gdje je u bašti ovog ugostiteljskog objekta sjedio M.G. u društvu sa jednim licem.


Povezane vijesti:

Pucnjava u Doboju, uhapšena dva lica 


Nakon kraće verbalne prepirke sa M.G, S.A. je izvadio pištolj, za koji nije imao oružni list niti dozvolu za držanje, i ispalio metak prema M.G. u trenutku kada se u neposrednoj blizini nalazilo više lica, nakon čega je uhapšen, prenosi pomenuta agencija.

Tužilac je 6. jula, nakon ispitivanja osumnjičenih, utvrdio da je M.G. počinio krivično djelo iznuda u pokušaju, a S.A. krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog toga što bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivična djela, budući da su skloni kriminalnim radnjama, nasilničkom ponašanju, te vršenju krivičnih djela za koja su više puta pravosnažno osuđivani. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije