Hronika

Kneževiću i Vujovićevoj određen pritvor, uhapšeni u akciji "Storidž" i "Transporter"

Kneževiću i Vujovićevoj određen pritvor, uhapšeni u akciji "Storidž" i "Transporter"
Foto: Dražan Pozderović | Jelenku Kneževiću određen pritvor, uhapšen u akciji "Storidž" i "Transporter"

SARAJEVO - Jelenku Kneževiću iz Kneževa i Mirjani Vujović iz Bileće, uhapšenima u nastavku akcija "Storidž 2" i "Transporter", Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor.

Kneževiću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

"Pritvor, prema ovom rješenju, može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana hapšenja, odnosno do 5. maja ili do nove odluke Suda", navodi se u saopštenju.

Navode da je odbijen kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo. 

Takođe je Sud BiH, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH, osumnjičenoj Mirjani Vujović odredio pritvor koji, prema ovom rješenju, može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana hapšenja, odnosno do 5. maja ili do nove odluke Suda. 

"Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je odbijen kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo. 

Podsjećamo, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS u nastavku akcija "Storidž" i "Transporter" uhapsili su u utorak  tri osobe, a osim Kneževića i Vujovićeve, uhapšen je i Aleksandar Ivković iz Bileće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije