Hronika

Još nepoznanica ko je ubijeni migrant u Bileći

Još nepoznanica ko je ubijeni migrant u Bileći
Foto: N.N. | Još nepoznanica ko je ubijeni migrant u Bileći
Vesna Duka

BILEĆA, TREBINJE - Još nije poznat identitet migranta stradalog kada je opalila puška u naguravanju Bilećanina Milorada Čomića s desetočlanom migrantskom grupom, koja je nedavno provalila u kuću komšije koju je Čomić čuvao u selu Todorići.

Ovo je zvanično potvrdio tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju Žarko Milić, koji je radio na ovom slučaju i koji tvrdi da se bez DNK analize ili otisaka prstiju ne može utvrditi identitet žrtve.

"Mi jesmo prilikom obdukcije leša uzeli uzorke krvi radi DNK analize, ali ona nije rađena, jer je u pitanju nepoznato lice. Tom prilikom smo uzeli i otisak papilarnih linija, odnosno otiske prstiju, što takođe bez sumnje na neki identitet nemamo sa čime porediti", kaže Milić.

Postoje, kaže, i fotografije s obdukcije, prema kojim je vidljivo da je dio projektila koji je žrtvu pogodio u oko poprilično razorio i njegovu fizionomiju, pa ga je vrlo teško prepoznati na osnovu fotografije koju, kako kaže, niko nije ni dostavljao Tužilaštvu.

"I otiske i uzorak krvi smo dostavili MUP-u RS u Banjaluku, gdje se, ukoliko se pojavi neko od srodnika ili bilo ko drugi ko ga želi identifikovati, mogu uzeti i uporediti sa DNK srodnika, a u njegovoj bi zemlji trebalo da bude i baza podataka papilarnih otisaka", objašnjava Milić.

On nije želio komentarisati neke novinske napise o tome da je Sadet efendija Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacka i Bileće, vrlo brzo nakon migrantove smrti dobio njegov identitet, jer mu se navodno javio brat, a do efendije je stigla i lična karta sa slikom žrtve.

"Mi ne znamo ni porijeklo žrtve, da li je Marokanac ili iz neke druge zemlje, jer možemo baratati samo golim činjenicama, a to su da je žrtva mlađa osoba, što je utvrđeno po boji kose, tenu i zubima", dodaje Milić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije