Hronika

Još nepoznanica ko je ubijeni migrant u Bileći

Još nepoznanica ko je ubijeni migrant u Bileći
Foto: N.N. | Još nepoznanica ko je ubijeni migrant u Bileći
Vesna Duka

BILEĆA, TREBINJE - Još nije poznat identitet migranta stradalog kada je opalila puška u naguravanju Bilećanina Milorada Čomića s desetočlanom migrantskom grupom, koja je nedavno provalila u kuću komšije koju je Čomić čuvao u selu Todorići.

Ovo je zvanično potvrdio tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju Žarko Milić, koji je radio na ovom slučaju i koji tvrdi da se bez DNK analize ili otisaka prstiju ne može utvrditi identitet žrtve.

"Mi jesmo prilikom obdukcije leša uzeli uzorke krvi radi DNK analize, ali ona nije rađena, jer je u pitanju nepoznato lice. Tom prilikom smo uzeli i otisak papilarnih linija, odnosno otiske prstiju, što takođe bez sumnje na neki identitet nemamo sa čime porediti", kaže Milić.

Postoje, kaže, i fotografije s obdukcije, prema kojim je vidljivo da je dio projektila koji je žrtvu pogodio u oko poprilično razorio i njegovu fizionomiju, pa ga je vrlo teško prepoznati na osnovu fotografije koju, kako kaže, niko nije ni dostavljao Tužilaštvu.

"I otiske i uzorak krvi smo dostavili MUP-u RS u Banjaluku, gdje se, ukoliko se pojavi neko od srodnika ili bilo ko drugi ko ga želi identifikovati, mogu uzeti i uporediti sa DNK srodnika, a u njegovoj bi zemlji trebalo da bude i baza podataka papilarnih otisaka", objašnjava Milić.

On nije želio komentarisati neke novinske napise o tome da je Sadet efendija Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacka i Bileće, vrlo brzo nakon migrantove smrti dobio njegov identitet, jer mu se navodno javio brat, a do efendije je stigla i lična karta sa slikom žrtve.

"Mi ne znamo ni porijeklo žrtve, da li je Marokanac ili iz neke druge zemlje, jer možemo baratati samo golim činjenicama, a to su da je žrtva mlađa osoba, što je utvrđeno po boji kose, tenu i zubima", dodaje Milić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije