Hronika

Jotanovićevoj četiri godine zatvora zbog tri kilograma skanka

Jotanovićevoj četiri godine zatvora zbog tri kilograma skanka
Foto: Ilustracija | Jotanovićevoj četiri godine zatvora zbog tri kilograma skanka

DOBOJ - Mirela Jotanović (27) iz Dervente koja je uhapšena u akciji "Ukrina1" kada je uhapšen i Ljubiša Mirjanić (37) iz Gradiške i oduzeto oko tri kilograma droge, osuđena je na četiri godine zatvora jer je zajedno sa više osoba dogovorila prodaju skanka vrijednog 9.000 maraka koji je vozila u automobilu, saznaju "Nezavisne".

Presudu je donio Okružni sud u Doboju za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Prema presudi, početkom januara prošle godine, u dogovoru sa Mirjanićem koji je osuđen presudom Okružnog suda u Doboju, iako je bila svjesna i znala da se radi o drogi, dogovorila je da preuzme određenu količinu opojne droge, radi dalje prodaje.

Mirjanić je inače osuđen na tri godine zatvora zbog uzgoja i šverca marihuane.

Prema presudi, 3. januara oko 20 časova Jotanovićeva je ostvarila je kontakt sa njoj nepoznatim muškarcem sa kojim je dogovorila da će mu narednog dana, do 11 časova u Derventu donijeti i prodati tri kilograma droge za 9.000 KM.

Tako se 04. januara u jutarnjim časovima, vozilom škoda oktavia uputila u Novu Topolu gdje je, po prethodnom dogovoru sa Mirjanićem na parkingu ispred tržnog centra ostavila otključano svoje vozilo, te se uputila u kafić u sklopu tržnog centra.

Mirjanić se dovezao pasatom koji je parkirao pored njene škode te iz prtljažnika izvadio dvije vreće u kojima se nalazilo oko 3,2 kg vakumski zatvorene droge.

Mirjanić je drogu prebacio u automobil Jotanovićeve te se nakon izvršene primopredaje optužena vozilom uputila u pravcu Dervente.

Dolaskom na parking jednog restorana iz prtljažnika svog vozila izvadila je dvije vreće droge i stavila ih na betonske nosače za suncobran pored restorana.

Tada je naišla patrola policije, kada je pronađeno šest paketa, opojne droge Cannabis Sativa L.

Prema ranijim informacijama iz istrage, kada je pronađena droga  na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, pretreseni su stan, vikendica, kuća i pomoćni objekti i tri automobila koje koristi Mirjanić a pronađena je prostorija koja je u ranijem periodu korišena za ilegalnu proizvodnju skanka.

"Dakle, optužena je neovlašteno radi prodaje držala supstance koje su proglašene za opojnu drogu, a djelo je izvršeno od strane više lica, čime je kao saizvršilac učinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", navodi se u presudi.

Njoj su presudom ukinute ranije izrečene mjere zabrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije