Hronika

Jovan Jošilo izlazi na slobodu

Jovan Jošilo izlazi na slobodu
Foto: Ustupljena fotografija | Jovan Jošilo izlazi na slobodu

BANJALUKA - Jovan Jošilo (40) iz Banjaluke, koji je pod istragom Tužilaštva BiH za organizovani kriminal u predmetima ”Storidž” i ”Transporter”, uskoro izlazi na slobodu.

Jošilu 26. marta ističe mjera pritvora koju mu je, zbog opasnosti od bjekstva, ranije odredio Sud BiH. Na današnjem ročištu Tužilaštvo BiH nije tražilo produženje pritvora i predloženo je da mu se izreknu mjere zabrane uz, kako nezvanično saznajemo, jemstvo od 500.000 maraka, saznaje ATV.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je Jošilo pod istragom u ”Skaj” predmetima ”Transporter” i ”Storidž”. Osumnjičen je za organizovani kriminal povezan sa međunarodnim prometom velikih količina droge.

Jošilo je u aprilu 2022. godine uz pomoć jataka izbjegao hapšenje u Banjaluci. Sutradan je priveden u Nemili u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je policajcima na uvid dao lažni dokument Republike Slovenije i ubrzo je pušten na slobodu. U međuvremenu je pobjegao iz BiH i u julu je uhapšen na području Istre u Hrvatskoj, takođe s lažnim dokumentima. U Hrvatskoj je iza rešetaka bio do 29. novembra prošle godine kada je izručen u BiH.

Jošilovo ime se našlo i u izvještaju o otkrivanju više izvršilaca uključenih u planiranje, pripremanje i izvršenje ubistva Slaviše Ćuluma koji je MUP Srpske, na osnovu prepiski iz ”Skaj” aplikacije, dostavio Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske.

Istraga nije okončana, a većina prijavljenih su nedostupni istražnim organima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije