Hronika

Jukićeva najavila krivičnu prijavu protiv Memića

Jukićeva najavila krivičnu prijavu protiv Memića
Foto: Arhivska fotografija | Jukićeva najavila krivičnu prijavu protiv Memića
Srna

SARAJEVO - Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Muriza Memića jer je pokušao da je kriminalizuje.

Jukićeva je, u pisanoj izjavi novinarima, navela da će u krivičnoj prijavi tražiti da Muriz Memić dokaže njeno učešće u ometanju rada pravosuđa u vezi sa procesuiranjem tako teškog krivičnog djela - ubistva njegovog sina DŽenana Memića.

"Moraće da dokaže i kako sam uticala na iznenadnu promjenu odluke žalbenog vijeća. Da jesam, to bi bio teški kriminal, posebno ako je riječ o ovom slučaju", naglasila je Jukićeva i dodala da će se krivična prijava odnositi na Memićev javni istup.

Ona je rekla da je Muriz Memić dodatno kriminalizuje kao osobu koja prikriva službene prijave u interesu Dalide Burzić, nekadašnjeg glavnog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, koju on smatra vođom "grupe koja zataškava i šta sve ne radi protiv zakonitosti".

Jukićeva navodi da će Memića uputiti u pravne posljedice prijave koju je najavio protiv nje za navodno skrivanje prijave koja se odnosi na Burzićevu.

Potpredsjednik VSTS se nada da je Memić svjestan pravnog formata "prijave" na koju se poziva, posebno načina na koji ju je pribavio, a koju je ona navodno zataškala, a bila je presudna da Burzićeva bude imenovana za sudiju Suda BiH.

Jukićeva je napomenula da zastrašujuće optužbe Muriza Memića, za nju kao nosioca pravosudne funkcije, imaju dodatnu težinu jer uznemiravaju javnost, huškaju protiv nje i kriminalizuju pravosuđe i dodala da je svaki zahtjev za njenu ostavku čini još uvjerenijom da ne smije podleći pritiscima.  

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

Srpska Demokratska Muslimanska Stranka

Muriz ne može ništa Dalili pa se osokolio na ovu nevjernicu kršćanku !

Srpska Demokratska Muslimanska Stranka

Nadam se da ćemo organizovati skupove podrške Pravdi za Memiće kao nekada što smo organizovali sa Ćaćom Davorom . Zaradio on zaradili mi a koga nema šta se može .

Srpska Demokratska Muslimanska Stranka

Nema bolje pameti od tuđe . Ružica da pređe na islam bit če oslobođena svega kao i Dalila .

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije