Hronika

Kada je htio da izvadi pasoš, uhapšen kriminalac koji se krio 13 godina

Kada je htio da izvadi pasoš, uhapšen kriminalac koji se krio 13 godina
Foto: N.N. | Kada je htio da izvadi pasoš, uhapšen kriminalac koji se krio 13 godina

ZVORNIK- Neidentifikovani državljanin Srbije za kojeg se sumnja da je S.K. za kojim je 2010. godine raspisana međunarodna potjernica uhapšen je nakon što je u Policijskoj upravi Zvornik pokušao izvaditi "brzi" pasoš koristeći tuđe dokumente.

Naime, službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su 14. novembra oko 17 časova, uhapsili osobu koja je koristila lični dokument sa izmjenjenim identitetom i pokušala da stupi u proceduru izrade hitnog pasoša u Policijskoj upravi Zvornik.

Sumnjiče ga da je izvršilo krađu identiteta tako što je pribavio lična dokumenta na tuđe ime.

"Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijskih službenika, došlo se do saznanja da se radi se o kriminogenom licu, državljaninu Republike Srbije za kojim je 2010. godine raspisana međunarodna potjernica zbog izvršenih krivičnih djela organizovanog kriminaliteta u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Postupak utvrđivanja stvarnog identiteta je u toku", navode iz policije.

Dodaju da se nakon kriminalističke obrade muškarac koji se predstavljao kao S.K. iz Srbije uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koje je dalo prijedlog za određivanje mjere pritvora, a Osnovni sud u Zvorniku mu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Pritvor je, osumnjičenom za sada neutvrđenog identiteta, koji se predstavlja pod inicijalima S.K., određen zbog osnovane sumnje da je početkom 2023. godine pribavio lažna dokumenta pod identitetom alijas S.B., te tako počinio krivično djelo  falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja a zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu isti mogao pobjeći ili ponoviti krivično djelo.

Pod nadzorom nadležnog tužilaštva, policijski službenici sprovode druge zakonom propisane mjere i radnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije