Hronika

Kamenom razbili staklo na kafiću i ubacili eksplozivnu napravu

Kamenom razbili staklo na kafiću i ubacili eksplozivnu napravu
Foto: N.N. | Kamenom razbili staklo na kafiću i ubacili eksplozivnu napravu

DOBOJ - Snažna eksplozija koja se u noći između srijede i četvrtka dogodila u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u prizemlju stambeno-poslovnog objekta "Opal" u Vidovdanskoj ulici u Doboju probudila je stanare te zgrade, koji su o tome odmah obavijestili ovdašnju policiju.

"Oko 2.29 na dežurni broj 122 zaprimljena je prijava o aktiviranju eksplozivne naprave u ugostiteljskom objektu 'Pop's food'. Na lice mjesta su izašli policijski službenici PS Doboj 1 koji su obezbijedili lice mjesta, i tokom dosadašnjeg rada utvrđeno je da su za sada nepoznata lica oko 2.26 najvjerovatnije bacanjem kamena izvršili lupanje stakla na ugostiteljskom objektu, kroz koji su u unutrašnjost objekta ubacili za sada neidentifikovanu eksplozivnu napravu koja se aktivirala u unutrasnjosti objekta i pričinila materijalnu štetu", kazao je Predrag Lazić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj.

On je dodao da je uviđaju na licu mjesta prisustvovao dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, te da se na terenu nalazi više ekipa operativnih radnika PU Doboj koji vrše provjere s ciljem identifikovanja osoba koje su počinile ovo krivično djelo, a o pojedinostima istrage nije mogao da govori.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih osoba, ali je oštećen automobil koji je bio parkiran u blizini.

Ugostiteljski objekat u kojem se dogodila eksplozija otvoren je nešto više od šest mjeseci, a nalazi se u kompleksu zgrada poznatijem kao "Dijamanti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije