Hronika

Kamenovali banjalučku Ferhadiju

Kamenovali banjalučku Ferhadiju
Kamenovali banjalučku Ferhadiju

BANJALUKA - U noći sa 12. na 13. septembar 2014. godine, nakon utakmice, došlo je do vandalskih napada na Ferhadija džamiju u Banjaluci, piše na web stranici Rijaseta IZ u BiH.

Tom prilikom od strane za sada nepoznatih osoba oštećena je limena zaštitna ograda oko Ferhadija džamije koja je kamenovana komadima asfalta.

''Bošnjaci u Banjaluci ogorčeni su na učestale napade kako na njih same tako  i imovinu Islamske zajednice u ovom gradu'', kazali su u Medžlisu IZ Banjaluka, prenosi Avaz.

Policija provjerava napad 

Centar javne bezbjednost Banjaluka provjerava pisanje pojedinih medija da je navodno oštećena metalna ograda oko džamije Ferhadija u Banjaluci, rekla je Srni portparol banjalučkog CJB Marija Markanović.

Ona je dodala da se utvrđuje da li ima elemenata krivičnog djela, te da će, ukoliko se to utvrdi, policija preduzeti sve aktivnosti na pronalaženju izvršioca.

Markanovićeva je podsjetila da pripadnici CJB Banjaluka konstantno vrše pojačan obilazak svih vjerskih objekata radi sprečavanja vršenja krivičnih djela nad njima.

"Policija, takođe, preduzima i sve aktivnosti da bi se svi građani Republike Srpske, pripadnici svih vjerskih zajednica, osjećali sigurno i bezbjedno", istakla je Markanovićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije