Hronika

Kamere nisu snimile ubistvo Milovanovića

Kamere nisu snimile ubistvo Milovanovića
Foto: N.N. | Kamere nisu snimile ubistvo Milovanovića

BANJALUKA - Na snimcima s kamera video-nadzora u pekari "Marčelo" koji su danas prikazani u banjalučkom Okružnom sudu nisu uočeni nikakvi fizički niti verbalni sukobi između Gorana Bilčara (27) iz Laktaša i ubijenog Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice, kao ni među društvima u kojima su bili.

Bilčara terete za ubistvo Milovanovića 16. oktobra prošle godine nakon što ga je u tuči ubo šrafcigerom u glavu u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića, a zbog učestvovanja u tuči optuženi su Banjalučanin Marko Mihajlović (27), Bilčarev prijatelj, kao i Dubičani Đorđe Borovčanin (25)  i Đorđe Đenadija (21), koji su bili sa ubijenim.

Svjedok Jadranko Pilipović potvrdio je da na kući u pomenutoj ulici ima nekoliko kamera i da jedna često ne radi, te da je sve snimke s video-nadzora, kada se desilo ubistvo, na stiku predao policiji.

Tužilac Saša Labotić prezentovao je nekoliko snimaka, a tišinu u sudnici prilikom prikazivanja snimaka prekidali su jecaji Milovanovićeve majke Slavice, koja je gledajući posljednje snimke sina jednica tiho naricala: "Ljubavi moja jedina."

Na snimcima iz pekare vidi se dolazak Milovanovića i još četvorice prijatelja, među kojima su Đenedija i  Borovčanin, sa FIAT-om. Naručili su hranu i stali za centralni sto. Vidno raspoloženi jeli su i pričali s tri djevojke. Zatim su došli Bilčar i Mihajlović u društvu Vlade Novakovića i sjeli u blizini. Đenedija je nakon jela uzeo nož sa stola, obrisao ga i stavio u unutrašnji džep jakne. Sa spoljašnjih kamera vidi se da su mladići iz Dubice po izlasku nekoliko puta FIAT-om prošli kraj pekare, a to se desilo i kada su Bilčar i Mihajlović izašli i sjeli u Bilčarev BMW.

FIAT ih je zaobišao, a potom se vidi kako BMW brzo kreće za FIAT-om. Međutim, nije prikazana tuča, niti ubistvo koje se desilo nedaleko od pekare, kod parka Kupusište, jer nadzorna kamera sa ove lokacije nije radila, već se samo na jednoj kameri vidi kako dvojica mladića trče, a za njima trči Mihajlović.

Takođe, nakon ubistva vidi se kako se  Mihajlović i Bilčar vraćaju do pekare i zovu Novakovića, koji je bio tu sa djevojkom, a on je sjeo u auto tek nakon što mu je Bilčar iz gepeka izvadio torbu i ubacio  u pekaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije