Hronika

Karan u Bijeljini otkrio nove detalje istrage o ubistvu inspektora

Karan u Bijeljini otkrio nove detalje istrage o ubistvu inspektora
Foto: Srna | Karan u Bijeljini otkrio nove detalje istrage o ubistvu inspektora

BIJELJINA - Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, izjavio je danas u Bijeljini, koju je posjetio povodom ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića (38), da su nakon tog zločina svi operativni kapaciteti bili uključeni, te da su u naredna dva sata otkriveni i uhapšeni osumnjičeni.

Da je u Markovića ispucao dva smrtonosna hica, osumnjičen je Nikola Kokanović (21) iz Brčkog, sin Zorana Kokanovića, člana Socijalističke partije i narodnog poslanika, a osim njega, policija je uhapsila i D.S., B.S. i D.Š., koje sumnjiče za pomaganje.

Karan je naveo da se preduzima niz mjera, te da dokazi idu u pravcu "jačeg stepena pomaganja trojice" osumnjičenih neposrednom egzekutoru, u smislu da su oni saizvršioci, ali će Sud cijeniti dokaze.

Na pitanje da li je bilo pritisaka s obzirom da je Kokanović sin poslanika, Karan je odgovorio da pritisaka nije bilo.

"Nema toga ko može izvršiti na policajce, Policijsku upravu ili MUP Srpske bilo kakvu vrstu pritiska da nešto urade ili ne urade", naveo je Karan i dodao da loši policajci neće biti u policiji, niti mogu stajati rame uz rame sa kolegama kao što je bio Marković.

Karan je rekao da su on i Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske, razgovarali sa Stjepanom Terzićem, načelnikom Policijske uprave Bijeljina, te dali podršku ovoj upravi.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je istakao da je nakon ovog teškog krivičnog djela Policijska uprava Bijeljina postupila na vrlo brz, profesionalan i adekvatan način, što je rezultiralo hapšenjem osumnjičenih.

"Kad sam već to pomenuo, želim da pohvalim saradnju Tužilaštva i Policijske uprave", naveo je Karan, te dodao da je važno što je ovo krivično djelo rasvijetljeno, jer bi uprotivnom došlo do dodatne brige građana kako Bijeljine, tako i Srpske.

Naveo je da razumije brigu građana, ali da nema mjesta za strah, jer je bezbjednosna situacija u Bijeljini i cijeloj Srpskoj pod kontrolom MUP-a.

"Nema tog kriminalca niti kriminalne skupine koja je jača od policije", poručio je Karan.

Istakao je da je od 1996. godine 31 pripadnik MUP-a Srpske položio svoj život u obavljanju policijske dužnosti i službenih poslova i zadataka.

"Samo u posljednjih par godina imate nekoliko likvidacija. Imate i primjer Radenka Bašića koji je likvidiran u zasjedi, potom Dragana Đurića koji je ubijen u terorističkom aktu", naveo je Karan i dodao da je posljednjih godina 400 policajaca lakše povrijeđeno u intervencijama, a 30 vrlo teško, te da su napadi svakodnevni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije