Hronika

Kasumović: Nisam u bjekstvu, bio sam na službenom putu

Kasumović: Nisam u bjekstvu, bio sam na službenom putu
Foto: Facebook/Gradska uprava Zenica | Kasumović: Nisam u bjekstvu, bio sam na službenom putu
N.N.

ZENICA - Gradonačelnik Zenice ponovo se oglasio na svom Facebook profilu. Tvrdi da nije u bjekstvu i da se javio istražiocima.

"Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor s istražiteljima. Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista, odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina, koliko me proganja osovina zla", napisao je Kasumović.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona saopštilo je da se gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nalazi u bjekstvu i demantovalo navode da je on uhapšen koji su se pojavili nakon što se oglasio na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Agencija za istrage i zaštitu SIPA BiH saopštila je da se na više lokacija sprovode pretresi radi dokumentovanja nezakonitih aktivnosti i odgovornih osoba u Zenici.

"Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao 'Zenicatrans'. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata o rezultatima sprovedene akcije", saopšteno je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije