Hronika

Mediji: Kasumović se prenoćiti u SIPA

Mediji: Kasumović se prenoćiti u SIPA
Foto: Fena | Kasumović se prenoćiti u Sipi
N.N.

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prenoćiće u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje Klix.ba.

Kasumović je uhapšen danas, kao i još nekoliko osumnjičenih, za krivična djela u vezi s poslovanjem firme Zenicatransa.

Oni će biti zadržani u zakonskom roku od 24 sata, a potom će biti predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Njegova advokatica Jesenka Rešidović je za Klix.ba danas rekla da Kasumović nije bio u bjekstvu već je dobrovoljno došao u prostorije SIPA u Istočnom Sarajevu sa braniteljskim timom.

SIPA je jutros u akciji usmjerenoj na otkrivanje kriminala u poslovanju Zenicatransa pretresla Kasumovićevu porodičnu kuću, prilikom čega ga nisu pronašli na lokaciji. Nakon toga je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona rečeno da je on u bjekstvu.

Policijski službenici SIPA jutros su izvršili pretrese na 11 lokacija na području Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlasti, oštećenja povjerilaca, prouzrokovanja stečaja i nesavjesnog rada u službi.

Inače, dok su Kasumovićeve stranačke kolege novinarima saopštavale da je gradonačelnik na ispitivanju u prostorijama SIPA u Istočnom Sarajevu te da je nevin i da je sve montirani politički proces, ispred Gradske uprave Kasumovićeve pristalice su iskazivale podršku prvom čovjeku Zenice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije