Hronika

Kažnjen muškarac koji je pucao ispred kuće Muriza Memića

Kažnjen muškarac koji je pucao ispred kuće Muriza Memića
Foto: Facebook/Arijana Memić | Kažnjen muškarac koji je pucao ispred kuće Muriza Memića
N.N.

Nakon što je krajem prošle sedmice ispred porodične kuće Muriza Memića ispaljeno šest hitaca iz džipa Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) koji je vozio Tarik Memić, sin Enesa Memića, v.d direktora FUCZ-a, pripadnici MUP KS izdali su prekršajni nalog revolverašu Senadu Botulji.

Kako su objavili federalni mediji, Botulja je pucajući  iz vozila FUCZ-a izazvao uznemirenje javnosti, prije svega članove porodice Memić. Nakon intervencije policije, on je pronađen i izdat mu je prekršajni nalog. Kako saznaje "Avazov" portal Botulja je kažnjen s 1.000 maraka jer je pucao iz gasnog pištolja, a kod istog su pronađena i 33 metka.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su osobu koja je iz vozila upotrijebila plinsko oružje te su je prekršajno sankcionirali izdavanjem prekršajnog naloga. Radi se o S. B., nastanjenom na Ilidži. Od njega su, uz izdatu potvrdu, privremeno oduzeti jedan gasni pištolj i 33 komada municije za isti", rečeno je za “Avaz” iz MUP-a KS krajem prošle sedmice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije