Hronika

Kažnjeni vozači koji su se trkali kod Bihaća

Kažnjeni vozači koji su se trkali kod Bihaća
Foto: Ilustracija | Kažnjeni vozači koji su se trkali kod Bihaća

BIHAĆ - Policija Unsko - sanskog kantona kaznila je vozače koji su glavni akteri snimka na kojem se vidi trka dva automobila prilikom koje je došlo do udesa na samom ulazu u Bihać.

Kako je saopšteno iz MUP-a USK, nakon što su elektronski mediji objavili snimak trke, policija je otvorila istragu, s obzirom na to da su se snimkom otkrile nove okolnosti saobraćajke.

Pomenuta trka, odnosno saobraćajna nesreća dogodila se 2. aprila prošle godine na magistralnom putu M-5, u neposrednoj blizini hotela 'Ada'. Policija je tada izašla na teren zbog saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao vozač M.A. (26) sa automobilom golf III.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Bihać, koji su konstatovali da je vozač usljed neprilagođene brzine stanju i uslovima, sletio sa puta. Kao posljedica ove saobraćajke, nastupila je materijalna šteta dok povrijeđenih osoba nije bilo. Vozač je prekršajno kažnjen.

"U to vrijeme policija nije imala informaciju o tome da je uzrok ove prometne nezgode upravo trka dva motorna vozila. Operativnim radom na terenu, identifikovan je i drugi sudionik u ovoj utrci kao i osoba koja je navedenu trku snimala, te su protiv vozača i snimatelja poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje", saopšteno je iz MUP-a USK.

Iz policije dodaju da je sigurnost građana, zaštita njihovih života i imovine, održavanje javnog reda i mira, primarni zadatak policije, pa samim tim i sigurnost svih učesnika u saobraštaju.

"Građane molimo, ukoliko imaju saznanja ili snimke motornih vozila koji se trkaju da iste dostave najbližoj policijskoj stanici. Uprava policije MUP USK poduzimat će sve mjere i radnje kako bi spriječila i sankcionirala ovakve i slične smrtonosne igre osoba spremnih da u punoj brzini ugroze svoje i živote ostalih sudionika u saobraćaju", stoji u saopštenju MUP-a USK.

VR6 vs VR6 -- Race gone wrong :(

I dalje čekamo da poginemo na bihaćkim ulicama koristeći javne ceste kao i svi drugi, ovdje je moglo završiti tragično sreća pa nije, završilo je prije par godina na istoj lokaciji kada je pored trajne invalidnosti konstatovana i smrt. Prije toga opet na istoj lokaciji, smrtno stradao bihaćki privatni poduzetnik, skoro da 30 dana ne promakne a da se na ovoj cesti ne desi neka saobraćajna nesreća, uglavnom zbog ponašanja ovih i ovakvih " vozača ". A šta rade gospoda policajci? Osim što su svaki dan na ulicama, napuhali se u uniformama i kažnjavju babe na pješačkim prelazima. Trebaju muda da se zaustave pojedini vozači :) Lik udari biciklistu kod borika prije 3 mj. na raskrsnici mozda je i poginuo ne zna se, i isti taj doslovno leti preko gradskog mosta u pogrešnoj traci! Zašto? Zbog toga što nije normalan ili zbog toga što mu tata drži ... drži ... drži ... :D ili mu tatu drže :) Kako god, lijep zvuk imaju ove VR6 mašine, samo im dobri šoferi trebaju... čuvajte se

Posted by Spotted: Bihać on 15. siječnja 2018

(Faktor.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije