Hronika

Kažnjeno 29 vozača i 24 pješaka

Kažnjeno 29 vozača i 24 pješaka
Foto: N.N. | Kažnjeno 29 vozača i 24 pješaka

BANJALUKA - Policija je na području Gradiške tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u protekla tri dana kaznila 24 pješaka i 29 vozača.

Pješaci su kažnjeni zbog prelaska kolovoza mimo pješačkog prelaza, a od ukupnog broja sankcionisanih vozača, njih 22 kažnjena su zbog nepropisnog parkiranja na površinama namijenjenim za kretanje pješaka i sedam vozača zbog nepoštovanja sabraćajnih znakova.

Tokom kontrole tehničke ispravnosti vozila, ukupno je kontrolisano 47 vozila, od kojih je kod osam vozila utvrđena tehnička neispravnost, dok se četiri vozila nisu podvrgla vanrednom tehničkom pregledu, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Tehnički neispravna vozila isključena su iz saobraćaja, a vozačima su izdati prekršajni nalozi.

U saopštenju se navodi da će Policijska uprava Gradiška nastaviti sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, s ciljem podizanja svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, da bi vlastitu i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Policijska uprava Gradiška navedene akcije provedena je od 19. do 21. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije