Hronika

Kobni epilog obračuna dvojice rođaka kod Teslića

Kobni epilog obračuna dvojice rođaka kod Teslića
Foto: N.N. | Privođenje Aleksića u Okružno tužilaštvo Doboj

TESLIĆ - Tuča dvojice rođaka Jovana Aleksića (22) i Stanimira Lazića (37), koja se dogodila prije desetak dana, bila je kobna za Lazića, koji je od zadobijenih povreda glave umro u Univerzitetskom kliničkom centru RS, dok je Aleksić u srijedu uhapšen, a danas je predat dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu.

Aleksić i njegova majka M.A. došli su 20. jula naveče u Lazićevu kuću u selo Blatnica, kod Teslića, u kojoj je poslije izvjesnog vremena došlo do međusobne prepirke, a zatim i tuče dvojice mladića.

"Oko 22.10 policiju je nazvala nepoznata osoba i kazala da je u kući Lazića u Blatnici u toku tuča, a zatim je prekinula vezu. Kada je policija izašla na lice mjesta zatekla ih je u dvorištu, a u međusobnom udaranju lakše povrede je zadobila i Aleksićeva majka, koja se umiješala u obračun svog sina i Lazića", priča naš izvor.

U tuči je teške povrede glave zadobio Lazić, koji je bez svijesti prevezen u teslićki Dom zdravlja, odakle je prebačen u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka", a potom u UKC RS u Banjaluku.

U toj zdravstvenoj ustanovi je umro u nedjelju naveče, a prema nezvaničnim informacijama smrt je okarakterisana kao nasilna usljed udarca u glavu ili kao posljedica pada na čvrstu podlogu nakon udarca.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je u srijedu uhapšen J.A. s područja opštine Teslić zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom.

"Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je 20. jula učestvovalo u tuči zajedno sa licima S.L. i M.A., prilikom čega je S.L. zadobio teške tjelesne povrede, od kojih je podlegao u UKC RS u Banjaluci", navodi se u saopštenju dobojske Policijske uprave.

Tučom su navodno Aleksić i Lazić htjeli da riješe neke razmirice koje su imali odranije. Nakon kriminalističke obrade Aleksić je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj koje bi tamošnjem Okružnom sudu trebalo da uputi prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Međusobne nesuglasice tučom zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, ali bez težih posljedica su pokušali da riješe i trojica Teslićana Mustafa H., Jasmin H. i Elmedin Z., koji su u utorak uhapšeni zbog sumnje da su se sukobili sa četvoricom svojih rođaka, na koje su krenuli metalnim šipkama i štapovima.

Nakon pesničenja petorica učesnika tuče javili su se u teslićki Dom zdravlja kako bi im bila ukazana pomoć.

Iz PU Doboj je saopšteno da su pripadnici PS Teslić na licu mjesta pronašli predmete koji su korišteni u obračunu, te da je izvršen pretres dva golfa koja koriste tri osobe: Mustafa H. i njegov sin, te Jasmin H. U jednom od vozila su pronađene palica i metalna šipka.

Nakon kriminalističke obrade protiv trojice uhapšenih Teslićana biće podnesen izvještaj zbog nasilničkog ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije