Hronika

Kod Sarajlije pronađeno više od 2,4 kilograma droge (FOTO)

Kod Sarajlije pronađeno više od 2,4 kilograma droge (FOTO)
Foto: MUP Kantona Sarajevo | Kod Sarajlije pronađeno više od 2,4 kilograma droge (FOTO)

SARAJEVO – Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u okviru akcije "Champion", čiji je cilj rasvjetljavanja i dokumentovanja neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, pretresli nekoliko objekata na području opštine Centar i tom prilikom pronašli spid, MDMA, marihuana, ekstazi, LSD, te hašiš.

Tada je, zbog sumnje da je počinio neovlaštenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen Z.Đ. (34) iz Sarajeva, koji je nakon kriminalistčke obrade predat u Prostorije za zadržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo.

Inače, akcija je provedena pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pretresali su objekte koje koristi osumnjičeni u ovom predmetu.

"U pretresima je pronađeno i oduzeto 17 PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, ukupne bruto mase oko 1.425 grama, zatim dva PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu MDMA, ukupne bruto mase oko 1.000 grama, jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase oko 60 grama, tri PVC pakovanja sa 224 komada tableta koje svojim izgledoma asociraju na opojnu drogu ekstazi", navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Osim toga, pronašli su i dva alu-pakovanja sa sadržajem materije koja asocira na opojnu drogu LSD (tzv. markice), tri PVC pakovanja  sa sadržajem materije koja svojim izgledoma asociraju na opojnu drogu ecstasy, jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš, ukupne bruto mase oko 30 grama te pribor za vakumiranje i drugi predmeti od interesa za istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije