Hronika

Kod četvorke pronađena droga i 43.000 KM

Kod četvorke pronađena droga i 43.000 KM
Foto: Ustupljena fotografija | Kod četvorke pronađena droga i 43.000 KM

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici policije USK priveli su četiri osobe iz Velike Kladuše u čijim stambenim objektima i vozilima je, tokom pretresa, pronađena veća količina narkotičkih sredstava, novca, te oružje i municija.

U saopćenju policije se navodi kako su privedeni Č.R. (36), Č.H. (40), B.DŽ. (28) i R.A. (31), svi sa područja velikokladuške opštine.

Navodi se kako je policija, na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, organizirala pretrese na području naselja Johovica i Šabići.

Tom prilikom pronađena je veća količina kanabisa, dvije puške i jedan pištolj, digitalne vage i druga oprema za proizvodnju narkotika, te zaplijenjeno  43.000 maraka u različitim apoenima. Navedena lica su preuzeli inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a USK i oni su zadržani na ispitivanju, nakon čega će biti predati nadležnom kantonalnom tužiocu. Njih terete za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te nedozvoljeno držanje naoružanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije