Hronika

Pratite nas na Google news

Kod maloljetnika pronađena veća količina novca bez porijekla

Kod maloljetnika pronađena veća količina novca bez porijekla
Foto: N.N. | Kod maloljetnika pronađena veća količina novca bez porijekla
Srna

FOČA - Fočanska policija pronašla je kod maloljetnika koji je bez položenog vozačkog ispita upravljao automobilom veću količinu novca za koji postoji osnov sumnje da je proistekao iz krivičnog djela prevara, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U saopštenju se navodi da su policajci zaustavili i kontrolisali sedamnaestogodišnjeg vozača "golfa četiri" iz Foče u petak, 16. novembra, oko 21.10 časova u Ulici Maka Dizdara, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja.

Maloljetnik je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, a prilikom saobraćajne kontrole dobrovoljno je predao policiji gumenu palicu, gasni pištolj i metke za pištolj, te veću količinu novca u različitim apoenima.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, od lica iz Foče čiji su inicijali D.N. /19/, vlasnika "golfa", privremeno je oduzeto to vozilo zbog postojanja osnova sumnje da potiče iz krivičnog djela prevara.

Dežurni tužilac naložio je da budu preduzete sve mjere i radnje u skladu sa odredbama o Zakonu o postupanju sa maloljetnicima s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja krivičnih djela prevara, falsifikovanja isprave i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela je u toku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije