Hronika

Kod osobe u kućnom pritvoru pronađen amfetamin

Kod osobe u kućnom pritvoru pronađen amfetamin
Foto: Ustupljena fotografija | Kod osobe u kućnom pritvoru pronađen amfetamin
Srna

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su osobu Đ.M. (39), koja je bila na izdržavanju kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom jer je tokom pretresa pokretnih i nepokretnih stvari koje ovo lice koristi pronađeno oko kilogram droge amfetamin.

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu pripadnici FUP-a su izvršili pretres pokretnih i nepokretnih stvari koja pomenuto lice koristi, te je tom prilikom pronađen oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku, navedeno je u saopštenju FUP-a.

Pretres je izvršen pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeno lice sumnjiči se za izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga Krivičnog zakona Federacije BiH.

Uhapšeno lice će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije