Hronika

Kod osumnjičenog za ubistvo u Loparama pronađen arsenal oružja

Kod osumnjičenog za ubistvo u Loparama pronađen arsenal oružja
Foto: Ilustracija | Kod osumnjičenog za ubistvo u Loparama pronađen arsenal oružja

BIJELJINA - Kod osumnjičenog za ubistvo u Loparama čiji su inicijali Đ.B. /27/ policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koji su danas prikazani na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi /PU/ Bijeljina.

Načelnik PU Žarko Ćosić pohvalio je saradnju sa policijom Brčko distrikta u ovom slučaju ubistva koje je rasvijetljeno u roku od 24 časa.

On je podsjetio da je policiji u četvrtak, 17. maja, prijavljeno da se lice L.S. /24/ dva dana ranije u 22.00 časa udaljilo od kuće u naselju Jablanica u Loparama, a da je u petak, 18. maja, uhapšen Đ.B. iz istog mjesta koji je priznao ubistvo izvršeno u porodičnoj kući 15. maja i uklanjanje tijela u napušteni objekat, gdje je i pronađeno.

Predstavljajući rezultate rada policije u aprilu, Ćosić je rekao da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće i da su evidentirana 93 krivična djela, među kojima 81 djelo u oblasti opšteg kriminaliteta, četiri slučaja zloupotrebe droge, četiri privrednog kriminala i dva krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Tužilaštvima su za krivična djela prijavljena 72 lica, među kojima dva maloljetna, a istaknuto je i da je broj krađa u aprilu upolovljen u odnosu na isti period prošle godine.

U 37 slučajeva narušavanja javnog reda i mira tužilaštvima je prijavljeno 70 izvšilaca, među kojima je jedan maloljetnik.

Bezbjednost saobraćaja u aprilu ocijenjena je kao povoljna, a evidentirano je 80 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo poginulih, ali je bila jedna nezgoda sa teškim povredama, u odnosu na 11 u istom periodu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije