Hronika

Kod više osoba u Banjaluci tokom vikenda pronađena droga

Kod više osoba u Banjaluci tokom vikenda pronađena droga
Foto: Ilustracija | Kod više osoba u Banjaluci tokom vikenda pronađena droga

BANJALUKA - Tokom proteklog vikenda u Banjaluci je kod više osoba pronađena droga u više odvojenih aktivnosti, saopšteno je iz PU Banjaluka.

"Policajci iz Banjaluke u petak su kod lica P.M. iz Banjaluke, pronašli su i oduzeli oko 1,8 grama bijele praškaste materije kokain", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, lice P.M. je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi kada je automobil sletio s puta.

"P.M. će biti sankcionisano zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga", rekli su iz PU Banjaluka .

Dan kasnije, u subotu, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka kod lica S.B. iz Banjaluke, pronašli su i oduzeli određenu količinu marihuane.

"S.B. je lišeno slobode i uručen mu je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Takođe, policajci u Banjaluci su juče postupili po prijavi da se na parking prostoru u Ulici Majke Jugovića u parkiranom vozilu nalaze dva sumnjiva lica.

"Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da se radi o A.T. iz Doboja i M.K. iz Banjaluke. U vozilu je pronađena i oduzeta određena količina marihuane", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, oba lica su uhapšeja i A.T. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojne droge, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga kokain i amfetamin, dok je M.K. odbilo da se podvrgne ispitivanju.

"Takođe, kod navedenih lica utvrđeno je i prisustvo alkohola u organizmu a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela", zaključili se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije