Hronika

Koga je Radinković oteo?

Koga je Radinković oteo?
Foto: Screenshot/Youtube/Happy TV | Koga je Radinković oteo?

BANJALUKA - Nenad Radinković iz Banjaluke, koji je uhapšen zbog otmice i nelegalnog posjedovanja oružja, osumnjičen je za kidnapovanje Halida N. jednog od učesnika emisije ”Svadba od milion evra”.

Objavila je ovo ATV, pozivajući se na svoja saznanja.

Halid se u ovom rijaliti programu pojavljuje kao gost na glamuroznoj romskoj svadbi u Hamburgu u Njemačkoj, iskazujući se velikom količinom novca kojom ”kiti” muziku.

Po vlastitim riječima, Halid se bavi prodajom skupocjenih satova od zlata i dijamanata. U svom pojavljivanju u emisiji javno je pokazivao ”gutu” novca koju je namijenio za bakšiš muzici, te satom ”Patek Philippe" za koji kaže da košta između 80.000 i 90.000 evra.

Radinković je osumnjičen da je Halida N. oteo između petka i subote, te ga je zatočio u jednoj vikendici u okolini Banjaluke, gdje ga je vezao i maltretirao. Kako nezvanično saznaje ATV, Radinković je od brata žrtve za otkup tražio veliki iznos novca, a dio mu je navodno i uplaćen.

”Žrtva je pronađena sa vidljivim povredama po tijelu, a jasno je da je bio vezan. Tokom istrage pronađene su vezice koje su za to korištene, oružje sa metkom u cijevi i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom”, kaže izvor ATV-a.

Podsjetimo, Radinković je uhapšen u akciji Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i danas je predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično djelo otmice, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, te sprečavanje dokazivanja.

Radinković je široj javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora. Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora. Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije