Hronika

"Kolibri" odveli policiju u laboratoriju u stanu u Sarajevu

"Kolibri" odveli policiju u laboratoriju u stanu u Sarajevu
Foto: MUP KS | "Kolibri" odveli policiju u laboratorij u satanu u Sarajevu

SARAJEVO - Provodeći akciju kodnog naziva „kolibri“, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga pronašli su laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge.

Policija je izvršila pretres stana na području opštine Stari Grad Sarajevo, a koji koristi 27-godišnji A.B. iz Sarajeva. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta kompletna indoor laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane.

Pronađeno je osam stabljika, koje svojim izgledom i morfološkim karakteristikama upućuju da se radi o biljnoj vrsti „Cannabis sativa“, zatim oko 480 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 350 sjemenki koje asociraju na biljnu vrstu „Cannabis sativa“, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga A.B. je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije