Hronika

Kombijem polomio polubranik na pruzi u Banjaluci čim je postavljen (VIDEO)

Kombijem polomio polubranik na pruzi u Banjaluci čim je postavljen (VIDEO)
Foto: Facebook / Printscreen | Kombijem polomio polubranik na pruzi u Banjaluci čim je postavljen (VIDEO)

​BANJALUKA - Polubranik na Putnom prelaz "Zalužani" u Banjaluci kombi je polomio nakon što je nedavno pušten u upotrebu.

Iz "Željeznica Republike Srpske" ističu da modernizacija i osiguranje putnih prelaza na prugama ima za cilj doprinos povećanju bezbjednijeg odvijanja prije svega drumskog saobraćaja na putnim prelazima.

Kako dodaju, osiguranje putnog prelaza "Zalužani" planirani je projekat "Željeznica Republike Srpske", a finansiran je vlastitim sredstvima, s tim što ukupna vrijednost modernizacije ovog putnog prelaza iznosi 500.000 KM.

"Početkom septembra nakon završenih svih elektro - tehničkih radova i puštanja najmodernijeg sistema osiguranja u probni rad, koji sadrži elektronski uređaj sa svjetlosno - zvučnom signalizacijom i polubranicima, dešava se nažalost veliki broj neželjenih i neprihvatljivih događaja", ističu iz "Željeznica Republike Srpske".

U velikoj mjeri, kako dodaju, prisutno je nepoštovanje saobraćajne signalizacije, kao i bahatost i vandalizam učesnika u drumskom saobraćaju, prevashodno vozača drumskih vozila.

"'Željeznice Republike Srpske' ulažu maksimalne napore kako bi obezbijedile nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja na putnim prelazima. Sačuvati prije svega ljudske živote, ali i svoju imovinu, željezničarima je svakodnevnica. Taj posao, nanoseći značajnu materijalnu štetu, u velikoj mjeri otežavaju sada već brojni pojedinci, koji iznova ignorišu propise, pravila i saobraćajnu kulturu", ističu iz "Željeznica Republike Srpske".

"Željeznice Republike Srpske" najošrije osuđuju ovakva postupanja učesnika u saobraćaju, te ponovo apeluju i podjećaju da su svi učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

"Lična nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge, kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima", naglasili su iz "Željeznica Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije