Hronika

Kombijem udario policajca u centru Sarajeva

Kombijem udario policajca u centru Sarajeva
Foto: Ilustracija | Kombijem udario policajca u centru Sarajeva

SARAJEVO - Prava drama odvijala se juče u sarajevskoj ulici Terezija nakon što je policija zaustavila vozača VW Transportera inicijala I. R. prilikom saobraćajne kontrole.

Navedena osoba je juče u 10:40 sati u ulici Terzija u sarajevskoj opštini Centar prilikom saobraćajne kontrole, a zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, policijske službenike spriječio da preduzmu službenu radnju, te odbio dati na uvid tražene dokumente.

"Nakon toga, I. R. je motornim vozilom marke 'VW Transporter', udario policijskog službenika i počeo se udaljavati sa mjesta događaja u čemu je spriječen. Povrijeđenom policijskom službeniku je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje mu je ljekar konastatovao lakše tjelesne povrede", navedeno je iz MUP-a KS.

Pola sata nakon zaustavljanja, I. R. je uhapšen i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentoivanju navedenog krivičnog djela "sprečavanje sužbene osobe u vršenju službene radnje".

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije