Hronika

Komšije nastradalog Banjalučanina: Tukli ga više od pola sata

Komšije nastradalog Banjalučanina: Tukli ga više od pola sata
Foto: Velibor Tripić | Komšije nastradalog Banjalučanina: Tukli ga više od pola sata

BANJALUKA – Milorada su napadači tukli više od pola sata, prije nego što je došla policija, a njegovi jauci su bili toliko snažni da su se čuli kroz zatvorene prozore.

Ispričali su za "Nezavisne" komšije Milorada Bukše koji je podlegao sinoć na putu do policijske stanice nakon teškog porodičnog nasilja koje se desilo pored njegove i kuće njegovog brata, u banjalučkom naselju Petrićevac.

Kako "Nezavisne" saznaju, nakon sukoba koji se desilo oko 20 časova, uhapšen je Predrag Bukša (50), brat nastradalog i njegovi sinovi, blizanci David (21) i Danilo (21).

Osim njih, kako saznajemo, uhapšen je Predragov radnik Slaviša Adžić (30) iz Dervente, koji je kod njega radio kao vozač.

Komšije su nam ispričale da je nakon batinanja nastradalog Milorada kojeg je brutalno tuklo više muškaraca, došla policija i odvela pretučenog muškarca, a on je preminuo na putu do policijske stanice.

"Ne mogu vam tačno reći koliko je to trajalo, pa skoro i sat vremena su ga tukli, to je bilo toliko strašno da nisam oka sklopio tu noć. Nakon što je došla policija, pretučenog Milorada stavili su u auto i odveli", kaže komšija.

Braća Bukša imali su od ranije nesuglasice, a navodno su se sukobljavali oko imovine.

Za nastradalog Milorada komšije imaju samo lijepe riječi, navodeći da je bio veoma uzoran komšija koji je svima pomagao, pa ih je šokiralo saznanje da je nastradao ispred kućnog praga.

Kažu da je Milorad iza sebe ostavio dvojicu sinova i suprugu, koja navodno u vrijeme kada se desila tragedija nije bila kod kuće.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da je uhapšeno više osoba nakon što je u Ulici Miloša Crnjanskog, oko 20 časova, ispred porodične kuće došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između pet osoba.

"Došlo je do sukoba između P.B. iz Banjaluke, D.B. (21) iz Banjaluke, D.B. (21) iz Banjaluke, S.A. (30) iz Dervente i M.B. (53) Banjaluke. Pomenuta lica su lišena slobode od strane policijskih službenika PS Lazarevo", saopšteno je iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva su, uz navođenje inicijala, potvrdili da je Miloradu Bukši tokom transporta prema PS Lazarevo pozlilo, te da je preminuo. 

Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Sanja Guzina, zajedno sa policijskim službenicima  Policijske uprave Banjaluka.

Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na  utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja a naložena je i obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije