Hronika

Komšije u šoku nakon porodične tragedije u Tuzli: Bili su fini ljudi

Komšije u šoku nakon porodične tragedije u Tuzli: Bili su fini ljudi
Foto: Ilustracija | Komšije u šoku nakon porodične tragedije u Tuzli: Bili su fini ljudi
N.N.

TUZLA - Komšije su u šoku nakon porodične tragedije koja se jutros dogodila u tuzlanskom naselju Paša Bunar, kada su smrtno stradali supružnici, a njihov sin povrijeđen.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona od jutros se nalaze ispred stambene zgrade u naselju paša Bunar u Tuzli u kojoj se u stanu na četvrtom spratu dogodila porodična tragedija u kojoj su smrtno stradali supružnici H.Z. i Đ.Z, a povrede je zadobio njihov 20-godišnji sin A.Z.

Portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović rekao je da su u ovoj porodičnoj tragediji najvjerovatnije korišteni nož i eksplozivna naprava, odnosno bomba.

"Prema prvim informacijama, najvjerovatnije je suprug nožem ubio suprugu, a onda je aktivirao bombu i počinio samoubistvo. Od te eksplozivne naprave je povrijeđen i sin", rekao je Arnautović.

Prema pisanju federalnih medija sin je s tjelesnim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, ali nije životno ugrožen.

"Pacijent A.Z. trenutno se nalazi na obradi u prijemnoj ambulanti Klinike za hirurgiju. Trenutno je svjestan, komunikativan i stabilan", rekla je za "Klix.ba" portparol Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Dok policajci vrše uviđaj u stanu, komšije u šoku i nevjerici prepričavaju šta se dogodilo jutros iza sedam sati.

Kako su rekli pomenutom portalu, porodičnoj tragediji prethodila je svađa supružnika za koje ističu da su bili izuzetno fine osobe.

"Kćerku sam odvezao jutros na autobus, a kada sam se vraćao nazad čuo sam da je komšija zaklao suprugu, a onda se raznio bombom. Oni su bili jako fini, nikada ne bih rekao da bi to mogao napraviti", reka je Sead Jogunčić, ističući da je suprug radio u jednoj osiguravajućoj kući.

Fatima Ustavdić potvrđuje riječi svog komšije, i kaže da je porodica bila izuzetno mirna.

"Nikada nikakvih problema s njima nismo imali. Čovjek je bio jako kulturan i fin, uvijek se javljao. Djeca su odlična bila u školi, a jutros smo se šokirali kada smo čuli šta se dogodilo", ističe Ustavdić.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije