Hronika

Komšiji nakon ubistva skinuo veš i bacio ga u bunar

Komšiji nakon ubistva skinuo veš i bacio ga u bunar
Foto: N.N. | Komšiji nakon ubistva skinuo veš i bacio ga u bunar

BANJALUKA - Dvadesettrogodišnji Bogdan Vajukić iz Laktaša optužen je za teško ubistvo komšije Gojka Veselića (76), čije je tijelo nakon ubistva ubacio u bunar u mjestu Koljani.

Protiv Vajukića je optužnicu podiglo Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio Okružni sud u ovom gradu.

Prema optužnici, zločin se desio 24. januara u periodu od 18.30 do 19.30, u mjestu Koljani u kući ubijenog Veselića. Nakon verbalnog sukoba s oštećenim, Vajukić ga je fizički napao, više puta udario zatvorenim pesnicama u predjelu glave i tijela i prignječio ga u predjelu prednje strane donje trećine grudnog koša i trbuha.

"Usljed toga je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, nagnječina tkiva pluća i rascjepa prečage te sledstvenog prodora tankog crijeva u lijevu polovinu grudne duplje, zbog čega je nastupila smrt oštećenog", navodi se u optužnici.

Vajukić se narednog dana vratio u kuću oštećenog, gdje je pronašao njegovo beživotno tijelo, te je, prema optužnici, s njega skinuo donji veš, nakon čega je tijelo bacio u bunar u dvorištu njegove porodične kuće.

Podsjetimo, Vajukiću sudi u Okružnom sudu Banjaluka zbog razbojništva iz 2018. godine, koje se dogodilo u mjestu Miloševci, kod Laktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije