Hronika

Komšiji zario čakiju u grudi pa otišao kući

Komšiji zario čakiju u grudi pa otišao kući
Foto: N.N. | Komšiji zario čakiju u grudi pa otišao kući

PRIJEDOR - Novo je nakon uboda samo pao, noge su mu se odmah oduzele, a mogao se i braniti, jer duplo je jači od Neđe, ali nije se čovjek nadao da će ga ovaj ubosti tek tako, iz čista mira.

Ispričali su "Nezavisnim" ovo juče mještani prijedorskog sela Donja Bistrica, nakon što je dan ranije u popodnevnim satima Neđeljko Vučkovac (65) zvani Neđo nožem ubo komšiju Novu Lazića (56).

Tog dana, kako kažu, Novo, koji važi za uglednog domaćina i velikog radnika, frezao je njivu traktorom te je svratio kod komšija. Tada je naišao njihov, kako mještani kažu, izuzetno problematični komšija Neđo u pripitom stanju i verbalno napao Novu. Potom je, kako nam pričaju, izvadio švajcarsku čakiju, zaletio se na njega i ubo ga u desnu stranu grudi. Muškarac je pao, nekoliko komšija s kojima je bio odmah je pozvalo Hitnu pomoć i policiju, a napadač je otišao svojoj kući.

Povrijeđeni Lazić je prevezen u Opštu bolnicu Prijedor, gdje je nakon ukazane pomoći zadržan na daljem liječenju, a saznajemo da je izvan životne opasnosti i nisu mu ugroženi vitalni organi.

"Tog čovjeka bezbroj puta prijavljivali smo policiji, jer on ne bira koga napada. Ali, ljudi su opet korektni pa ga se klonu i neće da se upuštaju u sukobe s njim, jer ga niko u selu ne smatra normalnim. I Novu je napadao ranije, ali čovjek ga je jednostavno ignorisao", kazao je jedan mještanin.

Ističe da je Neđo često pijan ispred prodavnice napadao ljude, fizički nasrtao na komšije, a napadao je čak i žene.

"On ima svoju porodicu, ženu i djecu, a zamislite da je jednoj ženi u selu odmah nakon smrti muža slao nekakva pisma. Tu ženu je udarao tamburom. Razbio joj tamburu o glavu i to pred njenom kućom", priča ovaj mještanin.

Dodao je da su problematičnog komšiju najmanje deset puta prijavljivali policiji plašeći se da može "pasti mrtva glava".

Kako su juče naveli iz Policijske uprave Prijedor, u srijedu oko 15.40 u Donjoj Bistrica policija je uhapsila N.V. (65) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

"N.B. sumnjiče da je istog dana oko 15.15 u ovom mjestu nakon kraće prepirke pedesetšestogodišnjem licu iz Prijedora nožem nanio povredu u predjelu grudnog koša. O svemu je upoznat okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije