Hronika

Komšiju ranio u glavu zbog drva?

Komšiju ranio u glavu zbog drva?
Foto: ilustracija | Komšiju ranio u glavu zbog drva?

SOKOLAC - Žarko M. iz Sokoca osumnjičen je da je pokušao ubiti komšiju NJ.M. pored njegove kuće u mjestu Ćavarine tako što je iz pištolja ispalio tri hica, od kojih je jedan okrznuo glavu oštećenog.

Sve se desilo u subotu nakon kraćeg verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, a NJ.M. je tom prilikom zadobio povrede u predjelu lijeve sljepoočnice.

Osumnjičeni je uhapšen i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo u pokušaju predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

Prema riječima mještana, u selu kruže priče da su se osumnjičeni i oštećeni posvađali zbog drva.

Navodno je oštećeni prethodno Žarku dovezao ogrev, koji je naplatio, ali se osumnjičeni kasnije preračunao, te mu se učinilo da je to bilo naplaćeno preskupo.

"Mislim čak i da su oni neki rođaci, ali nisam siguran. Priča se da se taj napad desio zbog drva, a sad je li tu bilo još nečeg, selo k'o selo, može se pričati svašta. Sva sreća da je čovjek živ i metak ga je okrznuo. Kažu da ga je Žarko zatekao kod kuće, pa su se svađali i zapucao je", rekao je mještanin.

Za osumnjičenog Žarka M. Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je Okružnom sudu u tom gradu prijedlog za određivanje pritvora zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

"Razlozi za predlaganje mjere pritvora za Ž.M. sastoje se u tome da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađu na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna", navode iz tužilaštva.

Do zaključenja broja sud nije bio donio odluku o pritvoru.

Inače, za ovo krivično djelo zaprijećena je zatvorska kazna i do osam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije