Hronika

Konobari i pumpadžija u pritvoru zbog kokaina

Konobari i pumpadžija u pritvoru zbog kokaina
Foto: Ustupljena fotografija | Konobari i pumpadžija u pritvoru zbog kokaina

BANJALUKA - Uhapšeni u akciji "Kelner" Milan Grujić (37), Dalibor Panić (37) i Dušan Glišić (28) iz Gradiške predati su danas u Okružni sud u Banjaluci te im je po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u tom gradu određen pritvor.

Oni su osumnjičeni da su drogu prodavali u kafićima, a Tužilaštvo je zatražilo da im se odredi pritvor zbog bojazni da će uticati na dokaze i svjedoke i uznemirenja javnosti, što je i prihvaćeno.

Trojac je, podsjetimo, uhapšen u petak u policijskoj akciji u Gradišci i kod njih je pronađena i manja količina kokaina.

Panić i Glišić su radili kao konobari, dok je Grujić zaposlen na benzinskoj pumpi u Gradišci.

Kako su naveli izvori "Nezavisnih", Grujića, sumnjiče da je nabavljao kokain od jednog sugrađanina. Najčešće se radilo o količini od 10 grama, za koju je plaćano 500 evra.

"Kako se sumnja, drogu je potom preprodavao Paniću, kojem je davao po 10 do 20 grama po cijeni od 600 do 1.200 evra", otkrivaju izvori "Nezavisnih" upućeni u istragu.

Sumnja se da je Panić potom kokain vagao i prepakivao manje količine, a potom tako rasparčanu drogu dilovao u Gradišci.

"Najčešće bi, sumnja se, prodavao pola grama, za šta je uzimao 100 maraka", ističu naši izvori.

I Glišić je, dodaju naši sagovornici, osumnjičen da je drogu nabavljao od Grujića.

"Sumnja se da je kupovao dva do tri grama, za 200 do 600 maraka, a zatim rasturao daljim korisnicima, naravno po nešto većim cijenama. Sumnja se da je Glišić i od Panića preuzimao drogu, te je prodavao, a zatim bi podijelili zaradu", ističu naši izvori upućeni u istragu.

Grujić je, dodaju sagovornici "Nezavisnih", osumnjičen i da je u kući držao automatski pištolj, takozvani škorpion.

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale uhapšenih, tokom akcije "Kelner" saopštili su da uhapšene terete da su u posljednjih godin i po nabavljali, posjedovali i preprodavali opojnu drogu kokain korisnicima na području Gradiške.

Dodaju da su na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršeni pretresi na više lokacija na području Gradiške koje koriste osumnjičeni, a pronađeni su materija koja asocira na kokain i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije