Hronika

Konzul poginuo 50 metara od mjesta gdje je ranije nastradao student

Konzul poginuo 50 metara od mjesta gdje je ranije nastradao student
Foto: Dražan Pozderović | Konzul poginuo 50 metara od mjesta gdje je ranije nastradao student

BANJALUKA - Slovenački konzul u Banjaluci Marjan Ristič (62), koji je u utorak veče poginuo u banjalučkom naselju Borik, nastradao je 50 metara od mjesta gdje 2013. stradao Ognjen Balorda (24) student iz Vlasenice, a lakše povrijeđen pješak Nenad Koperna (21) iz Banjaluke.

Njih je, takođe, na trotoaru samo preko puta od mjesta gdje je nastradao Ristič udarila tojota korola koju je vozio Banjalučanin Dragiša Lučić (31), radnik Narodne skupštine RS, koji je lakše povrijeđen. On je kasnije zbog ove nesreće osuđen na zatvorsku kaznu od dvije i po godine. 

Tada su očevici "Nezavisnim novinama" ispričali da se tojota kretala iz pravca Rebrovačkog mosta prema Banjalučkom polju i na krivini sletjela sa kolovoza te udarila u pješake. Vozač je  izgubivši kontrolu nad vozilom, sletio s kolovoza i lijevim bočnim dijelom udario u pješake.

Takođe, poznanici Balorde ispričali su tada "Nezavisnim novinama" da je nastradali imao težak život i da je tokom rata izgubio oca.

"Život ga nije mazio od rođenja. U ratu je izgubio oca, a s majčine strane još devetoro bliskih rođaka. Došao je da studira u Banjaluku i poginuo", ispričao je ožalošćeni poznanik pokojnog studenta, koji je želio ostati anoniman.

Podsjećamo, slovenački konzul u Banjaluci Marjan Ristič (62) poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na istočnom tranzitu u Banjaluci kada je na njega golfom naletio Sergej Miljković (26).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije