Hronika

Krađa mobilnog otkrila silovatelja

Krađa mobilnog otkrila silovatelja
Foto: N.N. | Krađa mobilnog otkrila silovatelja

DOBOJ - Tridesetčetvorogodišnjem Branislavu Jorgiću (34) iz Kostajnice, kod Doboja, osumnjičenom za silovanje dvadesetdvogodišnje B.A., koja je osoba sa poteškoćama u razvoju, i krađu njenog mobilnog telefona dobojski Osnovni sud odredio je jednomjesečni pritvor.

Kako nezvanično saznajemo, šokantan slučaj otkriven je nakon što je policija istraživala prijavu krađe mobilnog telefona huavei od ove djevojke.

Policija je tokom istrage utvrdila da je lice sa poteškoćama u razvoju na silu prinuđeno na seksualni odnos, a postoji sumnja da to nije prvi put, već da je osumnjičeni i ranije na isti način primoravao žrtvu na odnose.

"Tokom razgovora sa policijom djevojka je ispričala da je Jorgić u više navrata dolazio u njenu kuću i primoravao je na seksualni odnos", kaže izvor blizak istrazi.

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju navodeći inicijale, Jorgića terete da je 29. maja došao u porodičnu kuću dvadesetdvogodišnje B.A., koja je, kako nezvanično saznajemo, lice sa poteškoćama u razvoju, i na silu je prinudio na seksualni odnos.

Nakon što je prinuđena na obljubu, od žrtve je ukraden mobilni telefon, koji je, kako saznajemo, pronađen i biće joj vraćen.

"Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo", navodi se iz Tužilaštva.

Navode da je osumnjičeni sklon izvršenju krivičnih djela, za koja je pravosnažno i osuđivan, a za krivična djela za koja osumnjičenog terete može se izreći kazna zatvora od tri do deset godina za silovanje i za krivično djelo krađe kazna zatvora od tri godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije