Hronika

Pratite nas na Google news

Krijumčarili migrante pa ih opljačkali

Krijumčarili migrante pa ih opljačkali
Foto: Ilustracija | Krijumčarili migrante pa ih opljačkali
N.N.

MOSTAR - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, juče su na području Mostara uhapsili dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti sedam državljana Iraka, te da su ih tom prilikom opljačkali.

Naime, postoje osnovi sumnje da su uhapšeni, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi izvršili krivično djelo krijumčarenje sedam lica, državljana Iraka koji su trebali biti ilegalno prebačeni sa područja Bihaća, gdje su bili registrovani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Hrvatske.

"Takođe, postoje osnovi sumnje  da su lišeni slobode, na području  Blagaja, opština Mostar, nad krijumčarenim licima izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone", saopšteno je iz SIPA.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.   

Najčitanije